США почали виведення військ з території Іраку

США почали виведення військ з території Іраку

США приступили до виведення своїх військових підрозділів з Іраку.

Про це в понеділок повідомив телеканал Al Arabiya. За деякими даними, американські сили почали виведення своїх військ з 15 військових баз, що знаходяться на території Іраку.

Раніше повідомлялося про нанесений Тегераном в ніч на 8 січня удар по двом американським базам в Іраку, в результаті якого п’ятдесят військовослужбовців отримали черепно-мозкові травми. Про це йдеться у заяві офіційного представника Пентагону. Генерал-полковник Томас Кемпбелл відзначив, що число постраждалих може зрости.

Минулого тижня інший офіційний представник американського військового відомства Джонатан Хоффман сказав, що травми головного мозку діагностували у 34 військовослужбовців. При цьому раніше Дональд Трамп говорив, що в результаті обстрілу «ніхто не загинув і навіть не постраждав».

Обстановка на Близькому Сході різко загострилася після здійсненого в ніч на 3 січня ракетного удару США в районі багдадського аеропорту, в результаті якого загинув командувач силами спеціального призначення «Аль-Кудс» Корпусу вартових ісламської революції (КВІР, елітні частини ЗС Ірану) генерал Касем Сулеймані. У відповідь Тегеран в ніч на 8 січня завдав ракетного удару по об’єктах в Іраку, які використовували американські військові: базі Айн-ель-Асад і аеропорту міста Ербілі.

Поділитись