США не мають наміру продовжувати фінансування ВООЗ

США не мають наміру продовжувати фінансування ВООЗ

США не мають наміру продовжувати фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) до того моменту, коли країна повністю вийде зі складу організації.

Про це повідомив на брифінгу для журналістів держсекретар США Майкл Помпео.

«Ми будемо працювати з Конгресом з приводу того, що робити з виділеними (на фінансування ВООЗ) коштами», – заявив держсекретар США у відповідь на питання про те, чи мають намір США фінансувати організацію до моменту свого повного виходу з ВООЗ 6 липня 2021 року.

Також Помпео зазначив, що влада США все зробить в даному питанні правильним чином.

«Однак президент (США Дональд Трамп) гранично ясно дав зрозуміти, що ми не будемо брати на себе фінансування організації, яка історично була некомпетентною і не виконувала своїх основних функцій», – підкреслив він.

Відзначимо, 7 липня офіційний представник генсека ООН Стефан Дюжаррік розповів, що США інформували генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша про свій вихід з ВООЗ з 6 липня 2021 року. При цьому він зазначив, що Гутерріш повинен буде перевірити, як США виконали умови виходу з ВООЗ, в які входить попередження про такий вихід за один рік і повне погашення фінансових зобов’язань перед організацією.

Поділитись