США мають намір створити з Росією канал зв’язку для запобігання конфліктів в космосі

США мають намір створити з Росією канал зв’язку для запобігання конфліктів в космосі

Наступного тижня американська делегація у Відні планує обговорити з колегами з Росії можливість застосування в космічному просторі стандартів і правил, які діють зараз в кіберпросторі, а також можливість створення каналу зв’язку для запобігання конфліктів в космосі.

Про це повідомив журналістам помічник державного секретаря Штатів з міжнародної безпеки і нерозповсюдження Крістофер Форд.

Він зазначив, що делегації США буде цікаво почути думку і пропозицію з цього питання російських колег. Дипломат пояснив, що перш за все це дасть можливість сформулювати норми відповідальної поведінки в космосі, ґрунтуючись на вже діючих нормах роботи в кіберпросторі.

“Зрозуміло, нам належить обговорити це з Росією, вивчити способи підвищення стабільності і передбачуваності, заходи з кризового управління в космічній сфері. Ми з нетерпінням чекаємо, що можна зробити для просування вперед”, – підкреслив Крістофер Форд.

Помічник держсекретаря вказав на можливість створення військового каналу зв’язку щодо припинення конфліктів між Росією і США в космічному просторі, як це було «за часів холодної війни» між американцями і СРСР.

Поділитись