США і союзники пояснили свій бойкот зустрічі Радбезу ООН по Україні

США і союзники пояснили свій бойкот зустрічі Радбезу ООН по Україні

Постпреди США, Великобританії та Естонії пояснили, чому не взяли участь у неформальній зустрічі Радбезу ООН по мінським домовленостями.

«Ця зустріч була явною спробою представити неправдиву і вводить в оману версію конфлікту на сході України. Ми категорично відкидаємо припущення Росії про те, що вона виступає в якості посередника у внутрішньому конфлікті», – йдеться в спільній заяві трьох країн від 2 грудня.

У той же час держави підтвердили необхідність дотримання мінських угод і висловили прихильність мирному врегулюванню конфлікту на південному сході країни. Разом з тим дозвіл протистояння повинно пройти при повній повазі суверенітету і цілісності України.

«Ми вітаємо кроки, зроблені українським урядом для досягнення прогресу у врегулюванні конфлікту, і закликаємо Росію діяти аналогічним чином», – наголошується в документі.

Напередодні Рада Безпеки ООН провів зустріч з ситуації в Україні за участю представників самопроголошених народних республік Донбасу. Ініціатива наради в такому форматі виходила від Росії.

У зв’язку з цим Київ звинуватив Москву в спробі зірвати паризькі домовленості. При цьому Україна оголосила про бойкот наради за участю самопроголошених республік.

Поділитись