США і Греція домовилися про координацію дій щодо Росії і Китаю

США і Греція домовилися про координацію дій щодо Росії і Китаю

У ході телефонної розмови президента США з прем’єр-міністром Греції Кіріакос Міцотакісом сторони домовилися про координацію з енергетичної безпеки та інших питаннях, в тому числі пов’язаних з Росією і Китаєм.

Лідери двох країн обговорили питання налагодження турпотоку і взаємного визнання сертифікатів вакцинації

Як зазначається заяві, Сполучені Штати і Греція будуть разом протистояти загрозі зміни клімату і домагатися сталого відновлення економіки.

Крім цього, Байден зазначив, що сподівається на стабільність в Східному Середземномор’ї. Лідери двох країн також домовилися про «координації з питань, що становлять взаємний інтерес, у тому числі з питань енергетичної безпеки, Китаю, Росії та Західних Балкан».

Глава Білого дому привітав грецького прем’єра з Днем незалежності республіки і заявив про «свою прихильність подальшому поглибленню міцних двосторонніх зв’язків» і подякував Міцотакіса за «зростаюче співробітництво в оборонній сфері».

13 березня в Східному Середземномор’ї почалися спільні навчання США, Греції та Італії.

Навчання, за задумом організаторів, підвищать оперативну сумісність ВМС ряду країн на міжнародному рівні. Посол США в Греції Джеффрі Пайетт зазначив, що «оборонні відносини між США і Грецією знаходяться на рекордно високому рівні і з кожним днем ​​зміцнюються».

Поділитись