Співробітник Ради нацбезпеки США Віндман звільнений з Білого дому

Співробітник Ради нацбезпеки США Віндман звільнений з Білого дому

Співробітник Ради національної безпеки підполковник Александер Віндман, якид дав свідчення проти президента США Дональда Трампа в рамках процедури імпічменту, звільнений.

Про це йдеться в заяві адвоката Віндмана Девіда Прессмена. Разом з Віндманом звільнили і його брата-близнюка Євгенія, який у званні підполковника працював юристом.

“Сьогодні Александера Віндмана вивели з Білого дому, де він відповідально служив своїй країні і президенту. Він публічно виступав [з розслідування в рамках процедури імпічменту] лише одного разу і відповідно до порядку Конгресу США, – зазначив Прессмен. – Кожному американцю зрозуміло, чому робота цієї людини завершилася, чому у країни тепер на одного солдата, який служив в Білому домі, менше. Віндмана попросили піти за те, що він сказав правду”. За його словами, Віндман, виступивши в Конгресі, зробив те, що було потрібно законом.

“Правда коштувала Александеру Віндману роботи, кар’єри і приватного життя. Він зробив те, що кожен військовий зобов’язаний робити щодня: діяти за законом, бути вірним присязі, служити країні, навіть якщо це пов’язано з небезпекою та особистим ризиком, – стверджував адвокат. – За це наймогутніша людина в світі вирішив йому помститися. Сьогодні Александер Віндман покинув Білий дім, але ми не можемо прийняти вигнання правди, обов’язку та відданості, які він представляв”.

“Якщо ми дозволимо, щоб голоси правди замовкли, і проігноруємо попередження, одного разу нас ніхто більше не попередить”, – йдеться в заяві.

За даними американських ЗМІ, підполковника вивели з Білого дому в супроводі охорони.

Президент США Дональд Трамп раніше заявляв журналістам, що Білий дім поки не приймав подібного кадрового рішення. Віндман, прикомандирований до РНБ з Пентагону, за даними джерела Reuters, повернеться до військового відомства.

Поділитись