Сотні українців зібралися в центрі Києва з вимогами до Зеленського

Сотні українців зібралися в центрі Києва з вимогами до Зеленського

Близько 300 осіб зібралися на Майдані Незалежності в центрі Києва, щоб висунути свої вимоги президентові України Володимиру Зеленському перед його поїздкою в США.

Про це в суботу, 28 серпня, повідомляє українського видання «Сегодня» в своєму Telegram-каналі.

Які саме вимоги громадяни висувають чолі держави не уточнюється.

Напередодні президент Сполучених Штатів Джо Байден доручив Держдепартаменту виділити $ 60 млн з коштів Пентагону для допомоги Україні. Гроші, за словами глави Білого дому, будуть спрямовані, в тому числі, на оборонні вироби та послуги міноборони, а також на військову освіту.

Зустріч Зеленського і Байдена в Вашингтоні запланована на 31 серпня. Однією з тем розмови, як заявляв український лідер 19 серпня, стане створення в країні інфраструктури для будівництва Військово-морського флоту і розвитку військово-морських баз.

За словами глави українського МЗС Дмитра Кулеби, у президентів також запланована зустріч віч-на-віч.

13 серпня Кулеба висловив упевненість, що візит українського президента України в США стане «історією успіху», оскільки в ході цієї поїздки між сторонами можуть бути досягнуті конкретні домовленості.

Раніше в серпні глава українського зовнішньополітичного відомства заявив, що Зеленський і Байден під час запланованої на кінець серпня зустрічі обговорять три блоки питань: політичний, тему Донбасу і півострова Крим, а також проблеми української економіки.

Поділитись