Сьогодні офіційно закінчився термін легітимного правління Лукашенка

Сьогодні офіційно закінчився термін легітимного правління Лукашенка

З 5 листопада 2020 року всі накази і постанови узурпатора є незаконними, а міжнародні договори, які він підпише, не мають ніякої юридичної сили.

Про це пише НЕХТА Live. Формально Лукашенко втратив свою легітимність ще в 1996 році, коли зробив конституційний переворот. Однак різні правові маніпуляції, чищення незгодних з ним чиновників, тотальний контроль ЗМІ, політичні вбивства, фальсифікація виборів і репресії дозволяли йому протягом 26 років називати себе «всенародно обраним президентом». Цього року вся країна остаточно усвідомила, що проти диктатора виступає абсолютна більшість білорусів, а його система перетворилася в режим внутрішньої окупації.

Саме президентська кампанія 2020 року продемонструвала всю слабкість режиму. Вдалося зібрати неспростовні докази масових фальсифікацій виборів, а також безліч інших фактів, які підпадають під дію статті 357 КК РБ (змова чи інші дії, вчинені з метою захоплення державної влади). Впиваючись в свій трон посинілими пальцями, Лукашенко віддав наказ вбивати і катувати білорусів, кидати їх в тюрми, позбавляти роботи і навчання, виганяти громадян Білорусі з землі їх предків.

“Таке не прощається. Лукашенко і його банда відповість за всією суворістю закону. І ніяких самосудів, якими узурпатор лякає своїх шісток, не буде. Білоруси дійсно мирні люди і продовжують демонструвати це на протязі всіх трьох місяців нашої революції. Будуть суспільні процеси, буде всенародне засудження диктатури і буде вільна країна – залишилося зовсім небагато. Ми в цьому не сумніваємося.

Найважливіше – це не зупинятися на півдорозі, як би не було важко. Сьогодні ми зберемося на ніч Гая Фокса. А вже цієї неділі о 12:00 білоруси пройдуть масштабним Маршем Народовладдя по центру своїх міст”, – пише видання.

Поділитись