Сіярто заявив, що Угорщина стала «мішенню для нападів» європейських інститутів

Сіярто заявив, що Угорщина стала «мішенню для нападів» європейських інститутів

Міністр закордонних справ і зовнішньоекономічних відносин Угорщини Петер Сіярто оголосив про протидію розширенню повноважень керівних органів Європейського союзу (ЄС).

Політика Будапешта спрямована на забезпечення національних інтересів, і тому його країна стала «мішенню для нападів» європейськими інститутами.

«Ми категорично не хочемо створення Сполучених Штатів Європи. ЄС є сильним, коли його держави-члени є суверенними і сильними. Це означає, що ми повинні припинити давати більше повноважень Брюсселю», – сказав Сіярто.

Замість цього необхідно «підвищити конкурентоспроможність» держав-членів, що в кінцевому підсумку підвищить конкурентоспроможність всього ЄС». У зв’язку з цим глава угорського МЗС закликав «забути про комуністичну ідею фіскальної гармонізації, а також про глобальне мінімальному податок».

Говорячи про політичну ситуацію в Угорщині, Сіярто нагадав, що всі, що відбувається в країні, «засноване на виборах, що проводяться в демократичний спосіб». «Західна Європа не може зрозуміти, що ми не представники лівих сил і ліберального руху».

«Наша політика чітко орієнтована на національні інтереси, на патріотичне і християнсько-демократичне мислення. Тому ми постійно стаємо мішенню для атак», – уклав він.

Поділитись