Ситуація з коронавірусом погіршується у деяких країнах ЄС

Ситуація з коронавірусом погіршується у деяких країнах ЄС

“Показники захворюваності постійно зростають із серпня”, -йдеться у звіті Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності.

Стелла Кіріакідес, комісар Євросоюзу з питань охорони здоров’я, заявляє, що ситуація з COVID-19 в деяких країнах ЄС гірша, ніж під час піку епідемії у березні.
Так написано на сайті Єврокомісії.

«Поки не існує безпечної та ефективної вакцини, швидка ідентифікація, тестування і карантин контактних осіб є одними з найбільш ефективних заходів щодо зменшення передачі інфекції. Також обов’язок кожного – дотримуватись необхідних заходів особистого захисту, таких як фізичне дистанціювання, гігієна рук та перебування вдома під час поганого самопочуття. Пандемія ще далеко не закінчена, і ми не повинні втрачати пильність», – заявила директорка Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності Андреа Аммон.

Надзвичайно важливо, щоб держави ЄС вжили усіх необхідних заходів при перших ознаках нових спалахів COVID-19. Андреа Аммон також наголосила, що в Європі спостерігається тривожне зростання кількості випадків COVID-19.

Поділитись