Сільські райони Зімбабве сильно постраждали від коронавірусу

Сільські райони Зімбабве сильно постраждали від коронавірусу

У Домбошаві, сільській місцевості, приблизно в 25 милях на північний схід від столиці Зімбабве Хараре, спалах епідемії коронавірусу.

Про це пише CNN.

У цій частині сільського Зімбабве повільно почалася паніка, оскільки звістка про смерть громадян поширюється в тому місці, де раніше люди вважали себе в безпеці від вірусу, переважно зосередженого в гамірних міських районах країни.
 
“Ця пандемія страшна. Усі говорять про це, і люди панікують. Ми думали, що ми в безпеці, але, безумовно, нам потрібно ще раз подумати”, – сказав 43 -річна Чиньяндюра CNN.

Загроза існуванню засобів існування

Життя в сільській місцевості Зімбабве тривало нормальними темпами через пандемію. Рухи були необмеженими, а з тих, хто носив маски для обличчя, часто сміялися.
Похорони приваблювали велику кількість людей, а церковні зібрання тривали цілими днями без соціального дистанціювання та масок.
Навпаки, у містах уряд запровадив ще одне обмежувальне обмеження в битві, щоб стримати сплеск випадків коронавірусу. Щоденно в центрах вакцинації утворюються довгі черги, коли жителі Зімбабве поспішають вакцинуватися в міських районах.
Зімбабве офіційно увійшло в третю хвилю пандемії на початку зими в травні, причому дельта -варіант домінував.
 
Поліна Чіняндура подає тарілку з обідом.

 
Три з чотирьох районів країни, які були оголошені епіцентрами спалаху в червні і зараз перебувають під жорсткими карантинами , знаходяться переважно в сільській місцевості.
Поділитись