Силовики проводять обшуки у екс-голови Нацбанку

Силовики проводять обшуки у екс-голови Нацбанку

Правоохоронні органи проводять обшуки в “Укроборонпромі” і вдома у екс-глави Національного банку країни Валерії Гонтаревої у справах про розкрадання в оборонній сфері.

У них яких фігурує колишній президент Петро Порошенко. Про це в четвер повідомив юрист Андрій Портнов.

“Зараз йдуть санкціоновані судом масові обшуки у кримінальних справах Порошенка. У справі про мародерство і розкраданнях в армії обшуки йдуть будинку у Гонтаревої, “Укроборонпромі” і “структурах, які брали участь у відмиванні командою Порошенка вкрадених у армії коштів”, – написав Портнов в своєму Telegram-каналі.

6 серпня цього року тодішній генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура запідозрила Гонтареву, а також колишнього заступника голови адміністрації президента Олексія Філатова і екс-главу адміністрації президента Бориса Ложкіна в пособництві в незаконному заволодінні приблизно $ 6 млн. ЗМІ повідомляли і про інші справи, в рамках яких звучало прізвище Гонтаревої. 3 вересня стало відомо, що суд дозволив Державному бюро розслідувань здійснити примусовий привід Гонтаревої на допит в рамках справи про її співучасті в розкраданні коштів держконцерну “Укроборонпром”. Рішення суду пов’язане з тим, що екс-глава регулятора двічі не з’явилася на допит в ГБР. За інформацією ЗМІ, зараз екс-глава НБУ знаходиться в Лондоні.

Гонтарева займала пост глави Нацбанку України з 2014 року по 2018 рік. 30 серпня вона повідомила, що її збив автомобіль в центрі Лондона, і вона знаходиться в госпіталі. За її словами, поліція встановила, чи був це нещасний випадок.

Держконцерн “Укроборонпром”, який об’єднує підприємства оборонно-промислового комплексу України, в лютому виявився в центрі корупційного скандалу, що коштувало екс-президенту країни Петру Порошенко значного падіння рейтингу перед черговими виборами глави держави. Після скандалу влади України заявили про намір ліквідувати підприємство, проте пізніше прийняли рішення реформувати його.

Фото Уніан.

Поділитись