Швейцарія припиняє видачу віз через епідемію вірусу nCoV

Швейцарія припиняє видачу віз через епідемію вірусу nCoV

Федеральна рада (уряд) Швейцарії заявив про припинення на три місяці видачі шенгенських і національних віз у зв’язку з пандемією коронавірусу.

“Федеральна рада призупиняє видачу шенгенських і національних віз вихідцям з третіх країн”, – наголошується в повідомленні. Підкреслюється, що це рішення буде діяти три місяці. Разом з тим зберігається можливість в’їзду на швейцарську територію для громадян цих країн “у виняткових випадках”. Серед таких випадків – видача віз членам сімей швейцарських громадян, а також фахівцям у сфері охорони здоров’я.

Уряд нагадав, що “в’їзд через зовнішні кордони Шенгену буде в принципі закритий, за деякими винятками”. Швейцарія 16 березня поновила контроль на кордонах з Австрією, Німеччиною і Францією. Раніше він був відновлений на кордоні з Італією. Була введена заборона на в’їзд з цих країн. З 18 березня він поширений також на Іспанію. Право в’їзду на швейцарську територію збережено тільки за громадянами Швейцарії, особами з видом на проживання в цій країні, а також за тими, хто прибув з професійних причин або в силу “викликають абсолютну необхідність обставин”. Ці заходи обумовлені необхідністю “захисту швейцарського населення і підтримання можливостей швейцарської системи охорони здоров’я”, пояснило уряд.

За останніми даними Федерального управління охорони здоров’я, понад 50 людей померло.

Поділитись