Штат Джорджія скасував закон про громадянські арешти

Штат Джорджія скасував закон про громадянські арешти

Влада американського штату Джорджія першими в США підписали документ, який скасовує закон штату про громадянські арешти, що дозволяв цивільним особам здійснювати арешти, якщо злочин було скоєно в їх присутності.


Трансляція підписання велася на сторінці губернатора штату Брайана Кемпа в Facebook. Влада штату домагалися скасування закону про громадянські арешти після вбивства афроамериканця Ахмада Арбері в лютому 2020 року. Цей закон діяв з часів громадянської війни в США (1861-1865).

“Цей законопроект зробить Джорджію першим штатом, який скасував законодавство про громадянські арешти”, – заявив губернатор штату.

За даними місцевого телеканалу WSB-TV, в лютому 2020 року Арбері здійснював пробіжку в районі Брансвік на південному сході штату, після чого за ним погналися троє місцевих жителів на вантажівці. Згодом один з них застрелив його. Кадри переслідування і вбивства Арбері були записані на камеру і через кілька місяців оприлюднені. Обвинувачені стверджували, що взяли Арбері за грабіжника і діяли в рамках закону про громадянські арешти.

Поділитись