СБУ запідозрила російського генерала в організації Іловайського котла

СБУ запідозрила російського генерала в організації Іловайського котла

Служба безпеки України (СБУ) запідозрила заступника міністра оборони Росії, генерал-полковника Андрія Картаполова в організації Іловайського котла.

Про це повідомляється на сторінці відомства в Facebook. Відзначається, що російського генерала підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України і порушенні законів війни. За версією слідства, в 2015 році Картаполов, який займав у той час пост заступника начальника Генштабу РФ, брав участь в організації боїв в районі міста Дебальцеве, а також командував підрозділами сил самопроголошених Донецької і Луганської народних республік (ДНР і ЛНР).

Досудове розслідування проводить Генпрокуратура України, заявили в СБУ.

Бої за Іловайськ велися в серпні 2014 року, між частинами збройних сил України, МВС і добровольчими формуваннями з одного боку і ополченням самопроголошеної ДНР – з іншого. Згодом ці події стали відомі як Іловайський котел, оскільки українські силовики, спочатку зайняли значну частину міста, потім були оточені і в результаті прориву понесли великі втрати. Головна військова прокуратура України тоді нарахувала 366 загиблих, а в слідчій комісії Верховної Ради заявляли, що число жертв серед силовиків могло перевищити тисячу осіб.

Поділитись