Зеленський доручив за 10 днів знайти винних в загибелі військових на Донбасі

Зеленський доручив за 10 днів знайти винних в загибелі військових на Донбасі

Президент Володимир Зеленський розпорядився протягом десяти днів встановити винних у загибелі трьох українських військових на Донбасі, які підірвалися на мінах.

Протягом десяти днів чекаю імена винних у цій трагедії і шляхи вирішення проблеми, щоб більше ми не втрачали людей таким страшним чином, – цитують главу України ЗМІ.

Політик висловив співчуття рідним і близьким військових. Він розповів, що п’ять мін ТМ-62 були встановлені в шаховому порядку. Розглядаються три версії події: халатне ставлення до служби, порушення правил поводження з боєприпасами, а також причетність ополченців до вибуху.

За розпорядженням Зеленського військові перевірять мінно-вибухові загородження на дорогах, в прискореному порядку почнуть розміновувати територію, а також проведуть з особовим складом ЗСУ заняття з безпеки.

Раніше офіційний представник міліції невизнаної ЛНР Яків Осадчий заявив, що українські військові підірвалися на своїх же мінах. За його словами, розвідка помітила, що військові переміщалися з однієї позиції на іншу через брак особового складу на передовій оборони. Осадчий наголосив, що один військовий загинув на місці, а двоє інших – не дочекалися допомоги і незабаром померли. Інцидент стався недалеко від населеного пункту Новолуганське, підконтрольного Україні, 14 лютого о 09:30.

Поділитись