Санду заявила про необхідність виведення російських миротворців з Придністров’я

Санду заявила про необхідність виведення російських миротворців з Придністров’я

Президент Молдови Майя Санду пояснила, що буде домагатися повного виведення російських миротворців з Придністров’я, це офіційна позиція країни, і вона не змінюється вже протягом тривалого часу.

Санду виграла президентські вибори в другому турі. Після свого обрання вона назвала Придністров’я регіоном, який відколовся від Молдови, заявила, що вірить в появу геополітичної можливості для возз’єднання країни і що рішення про це буде мирним.

При цьому президент заявила, що формат вирішення конфлікту повинен мати на увазі повне виведення російських військ.
Майя Санду в інтерв’ю телеканалу Moldova 1 ще раз підкреслила, що вимога виведення оперативної групи російських військових з Придністров’я – «це офіційна позиція Республіки Молдова».

«Тут нічого нового немає, всі наші уряди мали таку точку зору – ця оперативна група повинна бути виведена, боєприпаси повинні бути вивезені», – пояснила президент.

Вона також наголосила на важливості відновлення територіальної цілісності і незалежності країни. При цьому раніше в Раді Федерації Росії попередили, що виведення миротворців з Придністров’я може привести до ескалації конфлікту.

Поділитись