Samsung збудує найбільший в світі фармацевтичний завод за $2 млрд

Samsung збудує найбільший в світі фармацевтичний завод за $2 млрд

Південнокорейська Samsung продовжує розширювати свій фармацевтичний бізнес, інвестуючи близько $2 млрд в будівництво заводу з виробництва ліків, який повинен стати найбільшим такого роду об’єктом у світі після завершення робіт у 2022 році.

Як пише видання The Wall Street Journal, компанія робить ставку на подальше зростання ринку біологічних лікарських препаратів завдяки змінам в галузі, пов’язаних з пандемією коронавірусу COVID-19.

Завод, який отримав назву Super Plant, стане четвертим підприємством Samsung BioLogics Co., біофармацевтичної підрозділу Samsung. Його площа складе приблизно 230 тисяч кв. м. Таким чином, він буде більше трьох разом узятих існуючих підприємств компанії.

Мета Samsung полягає в тому, щоб скористатися безпрецедентним зростанням попиту, спровокованим пандемією COVID-19, з урахуванням тенденції збільшення обсягів виробництва ліків в світі, зазначає WSJ.

Samsung BioLogics виробляє біологічні препарати для деяких з найбільших в світі фармацевтичних компаній, включаючи Bristol-Myers Squibb Co. (SPі Roche Holding Ltd.

Глава підрозділу Кім Тхе-хан сказав виданню, що спочатку планувалося, що новий завод буде набагато меншим, проте пандемія створила нову категорію продуктів – кошти для лікування COVID-19, спонукавши розробників ліків і національні уряди шукати нові джерела виробництва.

“COVID-19 дає нам більше можливостей, ніж криза”, – зазначив Кім Тхе-хан, який очолює Samsung BioLogics з 2011 року і, як повідомляється, просував ідею будівництва підприємства в керівництві Samsung.

Поділитись