Саллі Йейтс: Трамп хотів “нейтралізувати” санкції проти Росії

Саллі Йейтс: Трамп хотів “нейтралізувати” санкції проти Росії

Колишня заступниця генерального прокурора США Саллі Йейтс розповіла, що адміністрація нинішнього президента країни Дональда Трампа хотіла пом’якшити антиросійські санкції.

Про це повідомляє Al Jazeera. Стверджується, що в 2016 році колишній директор розвідувального управління міністерства оборони США Майкл Флінн вів переговори з російським дипломатом Сергієм Кисляком. Флінн обіцяв, що з приходом до влади нова адміністрація перегляне санкції, і навіть зустрічався з Кисляком в грудні 2016 року.

За словами Йейтс, у Трампа було бажання «нейтралізувати» антиросійські заходи, введені колишнім президентом США Бараком Обамою. Екс-заступник генпрокурора засудила цей намір.

18 квітня 2019 року спецпрокурор США Роберт Мюллер опублікував свою доповідь про втручання Росії в президентські вибори 2016 року. У ньому говориться, що Москва дійсно втручалася в американський виборчий процес, проте існуюючі підозри про зв’язок російської сторони і Трампа підтвердити не вдалося. Американський лідер після стверджував, що справа Мюллера завадило поліпшити відносини з Росією, проте тепер воно «мертво». Крім того, він називав розслідування про втручання «страмотою».

Поділитись