Вибух в Бейруті: МВС Лівану знайшло російський слід

Вибух в Бейруті: МВС Лівану знайшло російський слід

У Бейруті могла вибухнути аміачна селітра, яка раніше була конфіскована у російського бізнесмена.

Про це повідомляє ліванський телеканал LBCI. Вчора неподалік від бази Військово-морських сил (ВМС) Лівану в районі порту Бейрута стався вибух, еквівалентний за потужністю землетрусу магнітудою 4,5. В результаті вибуху були пошкоджені, в тому числі обрушилися, деякі будівлі по всьому місту, в тому числі житлові будинки та офіси. Влада Лівану ввели в Бейруті режим надзвичайного стану на 14 днів.

Згідно з останніми даними Міністерства охорони здоров’я Лівану, жертвами вибуху стали не менше 78 осіб, постраждали не менше чотирьох тисяч осіб.

У результаті вибуху загинув генеральний секретар ліванського політичної партії «Катаїб» Низар Наджарян, постраждали співробітниця посольства Росії в Лівані, тимчасова повірена у справах посольства Кіпру в Лівані, сім’я і радники прем’єр-міністра Лівану Хасана Діабі, 48 співробітників Організації об’єднаних націй (ООН).
Раніше міністр внутрішніх справ Лівану Мухаммед Фахмі заявив, що вибухнула аміачна селітра, президент США Дональд Трамп – що вибухнула бомба, телеканал Al Mayadeen повідомив, що вибухнув вантаж вибухонебезпечних речовин, а телеканал Al Hadath – що це був ракетний удар Військово-повітряних сил (ВПС ) Ізраїлю по складу руху «Хезболла».

За інформацією LBCI, аміачна селітра, згадана Фахмі, могла бути раніше конфіскована у російського бізнесмена. Його ім’я телеканал не назвав.

Поділитись