Саакашвілі назвав умову свого повернення в Грузію

Саакашвілі назвав умову свого повернення в Грузію

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, який став головою комітету з реформ в Україні, заявив, що готовий негайно відправитися на батьківщину, якщо це не порушить там єдності опозиції.

Дане звернення колишній грузинський лідер опублікував на своїй сторінці в соцмережі Facebook. Саакашвілі прокоментував акції протесту, які постійно проходять в Грузії в останні дні. Опозиційні партії об’єднавшись збирають своїх прихильників, щоб висловити недовіру до підсумків голосування на парламентських виборах.

«Моє життя належить моїй країні, – заявив Саакашвілі. – Я візьму квиток, запрошу тих, хто захоче зі мною поїхати, але я чекаю ваших рішень. Я не хочу порушувати єдність опозиції, в той же час, всі мої інстинкти і серце говорять мені, що я повинен це зробити».

Варто зазначити, що партія Саакашвілі «Єдиний національний рух» при голосуванні на виборах до парламенту Грузії набрала, за даними ЦВК, 27% голосів. В партії заявили, що мають намір висунути на пост прем’єр-міністра Саакашвілі, але в ряді опозиційних партій заявили, що не підтримують таке рішення.

Раніше всі опозиційні партії Грузії, які отримали на пройшли 31 жовтня, вибори право пройти в парламент, відмовилися від депутатських мандатів, тому що не визнали перемогу правлячої партії «Грузинська мрія». У Тбілісі і Батумі з початку листопада регулярно проводять акції протесту.

Поділитись