Саакашвілі можуть призначити віце-прем’єром з питань реформ

Саакашвілі можуть призначити віце-прем’єром з питань реформ

Верховна Рада України може призначити колишнього губернатора Одеської області і екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі на посаду віце-прем’єр-міністра з реформ в уряді.

Про це в коментарі «Обозревателю» розповіла заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

Вона зазначила, що зараз його кандидатура обговорюється у фракції, а голосування по ньому може відбутися вже в п’ятницю, 24 квітня.

Про можливе призначення Саакашвілі повідомляє також і LIGA.net з посиланням на три джерела в керівництві фракції «Слуга народу».

«Плануємо розглянути питання по Саакашвілі, якщо голоси будуть на п’ятницю», – повідомив один з керівників фракції.

Два інших співрозмовника журналістів відзначили, що посада в Кабінеті Міністрів екс-губернатору запропонував президент Володимир Зеленський.

Джерела «Української правди» повідомили, що Саакашвілі можуть запросити на засідання фракції «Слуга народу», яке відбудеться перед засіданням Ради.

Саакашвілі в липні 2017 року втратив українське громадянство. П’ятий президент України Петро Порошенко видав відповідний указ через дані, які політик нібито приховав при отриманні українського паспорта. У лютому 2018 року Саакашвілі видворили до Польщі.

28 травня шостий президент України Володимир Зеленський повернув українське громадянство Саакашвілі.
Сам Михайло Саакашвілі 22 квітня на своїй сторінці в Facebook заявив, що з великою відповідальністю підходить до пропозиції стати віце-прем’єром з реформ в Кабінеті Міністрів України.

Поділитись