Розвідка Іраку повідомила про затримання можливого нового лідера ІГІЛ

Розвідка Іраку повідомила про затримання можливого нового лідера ІГІЛ

Іракська розвідка повідомила про затримання передбачуваного наступника лідера терористичного угрупування “Ісламська держава” Абдалли Кардаша, повідомляє агентство INA.

“Затримано кандидата в наступники злочинця аль-Багдаді Абдалла Кардаш”, – повідомило агентство. Це один із псевдонімів бойовика, справжнє ім’я якого Амір Мухаммед Абдул Рахман аль-Мауле аль-Сальбі.

ЗМІ називали Кардаша “новим ватажком” ІГІЛ. Він очолив угруповання буквально відразу після ліквідації колишнього лідера Абу Бакра аль-Багдаді в жовтні минулого року.

ЗМІ пишуть, що він також відомий під псевдонімами Хаджі Абдалла і Абдалла Кардаш.

Повідомляється, що ще до ліквідації аль-Багдаді держдепартамент США вважав його потенційним кандидатом на місце попереднього глави ІГІЛ. Влада США пропонувала винагороду в розмірі п’яти мільйонів доларів за його затримання.

Про ліквідацію аль-Багдаді в результаті спецоперації спецназу США в провінції Ідліб в Сирії оголосив в жовтні 2019 американський президент Дональд Трамп. Він подякував Росії, Туреччини, Сирії та Іраку за допомогу в ліквідації аль-Багдаді. Пов’язаний з ісламістами сайт повідомляв, що ІГІЛ підтвердила ліквідацію свого ватажка.

Поділитись