Розпочалися військові навчання Росії, Узбекистану і Таджикистану біля афганського кордону

Розпочалися військові навчання Росії, Узбекистану і Таджикистану біля афганського кордону

Спільні навчання Росії, Таджикистану і Узбекистану стартували на полігоні Харб-Майдон біля кордону з Афганістаном, повідомляє Центральний військовий округ (ЦВО).

«Церемонія відкриття спільного навчання з військовими контингентами Росії, Таджикистану і Узбекистану відбулася в Хатлонської області на полігоні Харб-Майдон в Республіці Таджикистан», – йдеться в заяві.

Від російської сторони в урочистому заході брав участь заступник командувача військами Центрального військового округу Євген Поплавський, збройні сили Таджикистану представив заступник міністра оборони Абдухошім Гуломзода.

З вітальною промовою від Узбекистану виступив заступник начальника генерального штабу збройних сил Фаррух Зіябаев.

«Сьогодні ми відкриваємо спільні навчання з підрозділами збройних сил Російської Федерації, Республік Таджикистан і Узбекистан.

Основна мета навчань – це зміцнення бойової співдружності і тісної взаємодії між збройними силами наших держав, підтвердження високого рівня підготовки військ і міцного морального духу.

У сучасному світі відбувається наростання військових загроз, обстановка стає все більш напруженою і непередбачуваною », – наводяться в повідомленні слова Поплавського.

За його словами, під час навчань планується перевірка накопиченого бойового досвіду, апробація оптимальних форм застосування військ і розробка загальних підходів до ведення військових дій.

Спільні навчання на полігоні Харб-Майдон відбудуться з п’ятого по десяте серпня. Від збройних сил Росії, Узбекистану і Таджикистану задіють понад 2,5 тисячі військовослужбовців і близько 500 одиниць озброєння і військової техніки.

Основу російського військового контингенту складуть підрозділи 201-ї військової бази, в тому числі гірські мотострілкові, танкові, артилерійські підрозділи, а також підрозділи спеціального призначення та фахівці підрозділів РЕБ і РХБ захисту ЦВО. Всього від російської сторони в навчанні задіяли понад 1,8 тисячі військовослужбовців і до 420 одиниць озброєння і військової техніки.

Поділитись