Розкрито переговори з Ан-26 за хвилину до падіння

Розкрито переговори з Ан-26 за хвилину до падіння

Губернатор Харківської області Олексій Кучер розповів, про що пілоти перемовлялися з диспетчером в останні хвилини.

Ще о 20:44 хлопці виходили на зв’язок, а буквально за хвилину все … літак впав, – написав Кучер в Facebook.

Губернатор додав, що екіпажу падаючого літака видали дозвіл на посадку тільки через хвилину після запиту, знаючи вже при цьому, що борт несправний.

За наявною в мене інформацією, екіпажу аварійного літака дали дозвіл на посадку лише через хвилину після запиту. Причина такої довгої реакції пояснюється тим, что в той час на посадку йшов інший борт. А через хвилину літак розбився. При цьому, було відомо, що АН-26 несправний.

На мою думку, правоохоронні органи мають ретельно відпрацювати саме цю версію, і я наполягаю на цьому. Останнє слово має бути саме за слідством та відповідною комісією. Акцентую, що це стратегічно важливо для обороноздатності нашої держави.

Ми втратили наших кращих хлопців, нашу військову еліту, і такі помилки недопустимі. Винні мають бути покарані”
, – упевнений глава регіону”.

Також Кучер додав, що з місця події вилучено чорні ящики літака, але запис ще не розшифровані.

Літак Ан-26, що виконував навчальний політ, розбився під Харковом 25 вересня. Загинули 25 людей, ще один після помер в лікарні. Курсант, що залишився в живих, не може сказати, що сталося в момент аварії.

Мати курсанта В’ячеслава Золочівського – єдиного вцілілого під час аварії військово-транспортного літака Ан-26 під Харковом – розповіла, що знає про трагедію. Літак повинен був здійснити з десяток злетів і посадок, відпрацьовуючи стандартну процедуру навчання.

Поділитись