Росіяни їдуть в Ізраїль як туристи, а потім нелегально залишаються працювати

Росіяни їдуть в Ізраїль як туристи, а потім нелегально залишаються працювати

Росіянам часто відмовляють у в’їзді в Ізраїль, щоб запобігти спробам незаконного працевлаштування, заявив міністр закордонних справ країни Ісраель Кац.

За його словами, останнім часом почастішали випадки нелегального перебування російських туристів на території країни. Кац підкреслив, що в 2019 році Ізраїль відвідали понад 320 тисяч туристів з Росії. При цьому він зазначив, що росіяни часто залишаються в країні, не маючи на те законних підстав.

“Ми повинні переконатися, що мета візиту громадян Росії – туризм. У разі, якщо є підстави для підозр, що причина інша, нам доводиться відмовляти у в’їзді”, – пояснив міністр.

Заходи, що вживаються, Кац назвав «кроками, необхідними для того, щоб не допустити прибуття іноземців для незаконного працевлаштування під виглядом туризму».

Раніше експерти російської Асоціації підприємців з розвитку бізнес-патріотизму «Аванті» бізнесмени запропонували ввести податок на виїзд з країни в розмірі 500 рублів. Фахівці заявили, що їх ініціатива дозволить поповнити бюджет приблизно на 35 мільярдів рублів на рік. За їх словами, ці гроші можна витратити на федеральну цільову програму «Розвиток внутрішнього і в’їзного туризму в РФ».

Поділитись