Росія звернулася до Швеції через санкції

Росія звернулася до Швеції через санкції

Представники дипмісії Росії в Швеції заявили, що місцевій владі пора перестати вихваляти антиросійські санкції і задуматися про можливість їх зняття. Звернення опубліковане на офіційній сторінці посольства в Facebook.

Дипломати, проаналізувавши виступи шведського прем’єр-міністра Стефана Льовена в риксдагу і соціальних мережах, залишилися незадоволені тим, що політик, перераховуючи досягнення Євросоюзу за останні роки, в якості одного з них назвав введення санкцій проти Росії.

Представники російської дипмісії нагадали, що міжнародні обмеження можуть вводитися тільки за рішенням Радбезу ООН, а також підкреслили, що багато країн визнали антиросійські санкції «палицею з двома кінцями», яка «б’є» по європейським державам в тому числі.

«Вважаємо, що шведському керівництву давно пора припинити звеличувати антиросійські санкції і серйозно задуматися над їх зняттям», – йдеться у заяві.

При цьому російські дипломати закликали шведського політика перестати використовувати російський фактор у внутрішньополітичній боротьбі: Льовен застерігає виборців від приходу до влади партій з нібито “не до кінця зрозумілою позицією щодо Росії”.

“Незрозуміло, що має на увазі шведський прем’єр, який зобов’язаний наводити мости зі своїм великим сусідом, а не підкидати дров у негідне багаття неприязні до політики Москви”, – підкреслили дипломати.

Поділитись