Росія зробила заяву у справі МН17

Росія зробила заяву у справі МН17

Москва запросила експертів з Малайзії, щоб вони ознайомилися з російськими даними про аварію малайзійського Boeing на сході України в 2014 році. Про це з посиланням на главу МЗС Росії Сергія Лаврова повідомляє RT.

За даними видання, таку заяву зробив Сергій Лавров за підсумками переговорів з малайзійським колегою Сайфуддін Абдуллою, зазначивши, що Спільна слідча група ігнорує дані, які передавала російська сторона.

“Тому ми запросили наших малайзійських друзів направити до нас відповідних експертів, яким відтворять все те, що показували і передавали в Нідерланди для Спільної слідчої групи. Сподіваюся, що це допоможе нашим малайзійським колегам бути більш поінформованими, ніж того б хотіли інші учасники слідчої групи”, – заявив він.

У свою чергу Сайфуддін Абдулла підкреслив, що Малайзія «готова вислухати всіх, у кого є якась інформація, що стосується цієї катастрофи».

“Боїнг” авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом MH17, був збитий над Донбасом з зенітного ракетного комплексу «Бук». В результаті аварії лайнера загинули 298 осіб. Офіційне розслідування катастрофи веде Спільна слідча група, в яку входять представники Бельгії, України, Малайзії, Австралії та Нідерландів. У червні слідство оголосило винуватцями події росіян Ігоря Стрєлкова, Сергія Дубинського, Олега Пулатова і українця Леоніда Харченка, а також заявило про причетність до цього влади Росії.

Поділитись