Росія запропонувала США відновити діалог

Росія запропонувала США відновити діалог

Росія пропонує США відновити профільні канали діалогу щодо запобігання кіберзагроз, в тому числі на високому рівні.

Про це розповіли в МЗС Росії. У відомстві зазначили, що одним з перших кроків у правильному напрямку могла б стати реакція Вашингтона на пропозицію відновити російсько-американське співробітництво в сфері міжнародної інформаційної безпеки, яке виклав в заяві від 25 вересня 2020 року президент Росії Володимир Путін.

Там також заявили, що суть російської ініціативи зводиться до вживання заходів по перезавантаженні двосторонніх відносин в сфері використання інформаційних та комунікаційних технологій, які включають відновлення профільних діалогових форматів і каналів зв’язку, укладення угоди про запобігання інцидентів в інформпросторі, обмін гарантіями про невтручання у внутрішні справи один друга.

У березні газета The New York Times з посиланням на джерела в американській адміністрації повідомила, що США запланували протягом найближчих трьох тижнів здійснити ряд кібератак на внутрішні системи російської влади у відповідь на приписувані Росії хакерські атаки через програмне забезпечення фірми SolarWinds. За даними джерела, зломи будуть супроводжуватися «економічними санкціями».

Поділитись