Росія закликала США скасувати навчання в Чорному морі

Росія закликала США скасувати навчання в Чорному морі

Багатонаціональні військові навчання Sea Breeze – 2021, які пройдуть на території України і в акваторії Чорного моря з 28 червня по 10 липня, “заохочують мілітаристські настрої в Києві”, Москва закликає США і їх союзників відмовитися від відпрацювання військових дій в регіоні.

Про це йдеться в заяві, опублікованій в Twitter посольства РФ у Вашингтоні.

“Масштабність і явно агресивний характер навчань Sea Breeze ніяк не відповідають реальним завданням безпеки в Чорноморському регіоні”, – підкреслили в диппредставництві.

Воно попередило, що дані маневри “підвищують ризики ненавмисних інцидентів” і “заохочують мілітаристські настрої в Києві”.

“Настійно закликаємо США і їх союзників відмовитися від відпрацювання військових дій в Чорному морі”, – йдеться в заяві. “Все що виникають проблеми в цьому регіоні можуть вирішити причорноморські держави без” нав’язування “допомоги ззовні”, – відзначили в диппредставництві.

Прес-служба американського посольства в Україні раніше повідомила, що в навчаннях візьмуть участь 32 країни, в тому числі США. У маневрах братимуть участь 5 тис. військовослужбовців, планується задіяти 32 корабля і 40 літаків.

Поділитись