Північний флот Росії анонсував стратегічні навчання в Арктиці

Північний флот Росії анонсував стратегічні навчання в Арктиці

Північний флот 1 червня повідомив про плани провести восени стратегічні навчання в Арктиці і міжвидові навчання, спрямовані на забезпечення безпеки Північного морського шляху.

«Це вчення стане головною перевіркою готовності сил і військ міжвидового стратегічного об’єднання до виконання завдань за своїм призначенням», – повідомили в прес-службі флоту.

Відзначається, що група кораблів і суден забезпечення флоту з морською піхотою зробить десятий похід по морях Північного Льодовитого океану і проведе кілька десантних операцій на островах і континентальному узбережжі російської Арктики.

1 червня святкується День Північного флоту. Головнокомандувач ВМФ Росії, адмірал Микола Євменов привітав весь особовий склад і ветеранів СФ з цією подією.

Євменов зазначив, що безпека в Арктиці зараз є пріоритетом. У зв’язку з цим продовжаться розвиток арктичної інфраструктури, а також проведення військових навчань на різних рівнях взаємодії.

Раніше, 11 травня, в Міноборони РФ розповіли ЗМІ, що відомство має намір посилити Північний флот новітньої стратегічної субмариною проекту 955 «Борей». Відомство переглядає плани по розподілу кораблів, які увійдуть в дію найближчим часом.

До цього, в березні, відбулася комплексна арктична експедиція «Умка-2021». Вона пройшла в районі архіпелагу Земля Франца-Йосипа. У ній брали участь більше 600 військовослужбовців і дослідників, а також близько 200 зразків озброєння, військової і спеціальної техніки.

Поділитись