Росія винесла на розгляд ООН рішення про перенесення комітету Генасамблеї зі США

Росія винесла на розгляд ООН рішення про перенесення комітету Генасамблеї зі США

Росія офіційно винесла на розгляд ООН проект рішення про перенесення роботи Першого комітету Генасамблеї по проблемам роззброєння з Нью-Йорка до Відня або Женеву.

Про це повідомив у четвер ТАСС дипломатичне джерело в комітеті. “Документ внесений [на розгляд комітету]”, – сказало воно. Раніше представники РФ заявляли про можливість такого рішення через невидачу віз США третини російської делегації, яка бере участь в роботі комітету.

Комітет з питань роззброєння традиційно починає свою роботу на початку жовтня і засідає практично в щоденному режимі протягом місяця. Згідно з протоколом, документи могли бути винесені на розгляд комітету до 17 жовтня, тобто російська делегація до останнього моменту розглядала дане рішення.

Візове питання стало предметом обговорення Комітету ООН з міжнародних відносин з країною перебування. Представник РФ від ООН Геннадій Кузьмін заявив, що у всесвітній організації на зустрічі підтримано позицію Москви про порушення США своїх зобов’язань країни, яка приймає сесію. Однак для стабілізації роботи Першого комітету принципових змін дискусія не принесла.

Представник генсека ООН Стефан Дюжаррік неодноразово наголошував, що рішення про зміну місця проведення засідань комітету можуть прийняти країни – члени організації шляхом голосування, а не секретаріат.

Поділитись