Росія відреагувала на інцидент з британським есмінцем в Чорному морі

Росія відреагувала на інцидент з британським есмінцем в Чорному морі

Член Ради Федерації Олексій Пушков висміяв реакцію України на інцидент з британським есмінцем Defender в Чорному морі. Свою думку він висловив в Telegram.

На думку сенатора, «чергова українська істерика» не зможе змінити небажання провідних країн НАТО бачити країну в своїх рядах: “Україна метушиться, смикається, вимагає. Але ніякої загрози їй не було в інциденті з британським есмінцем”.

Напередодні британський есмінець Defender перетнув російський кордон і на три кілометри увійшов в територіальні води біля мису Фіолент. За наявними у російських військових даними, есмінець був попереджений про застосування зброї в разі порушення кордону. Російський прикордонний сторожовий корабель двічі виконав попереджувальну стрільбу, Су-24М провів попереджувальне бомбометання по курсу руху есмінця. Потім Defender покинув російські води.

Британська влада заявила, що Defender не перетинав кордон навмисно, а лише здійснював «мирний прохід в територіальних водах України». Представники міністерства оборони також спростували інформацію про те, що російською стороною були зроблені попереджувальні постріли.

Поділитись