Росія пояснила свою військову активність в Арктиці

Росія пояснила свою військову активність в Арктиці

Посол з особливих доручень МЗС, старша посадова особа Арктичної ради Микола Корчунов пояснив, навіщо Росія відновлює військову інфраструктуру в Арктиці.

За його словами, заходи Росії по відновленню в Арктиці військової інфраструктури, яка була практично повністю втрачена в 1990-і роки, обумовлені необхідністю забезпечити обороноздатність Росії на арктичному напрямку.

Крім того, дипломат уточнив, що в Арктичної зоні виробляються понад десяти відсотків ВВП і понад двадцять відсотків експорту Росії.

Москва також розраховує створити безпечні умови для реалізації масштабних економічних проектів і забезпечити поступальний соціально-економічного розвитку Арктичної зони, зазначив співрозмовник агентства.

Раніше повідомлялося, що в арктичному регіоні підвищилася інтенсивність служби російських прикордонників. Нові заходи зі спостереження за кордоном внесли через зростання економічної діяльності Росії в Арктиці. Перший заступник директора – керівник прикордонної служби ФСБ Росії генерал армії Володимир Кулішов розповів, що захист інтересів в Арктиці пов’язаний з національною морською політикою, яку держава здійснює в рамках програм з розвитку регіону.

Поділитись