Росія поскаржилася в регламентний комітет ПАРЄ на українського депутата

Росія поскаржилася в регламентний комітет ПАРЄ на українського депутата

Глава делегації РФ в ПАРЄ, віце-спікер Держдуми Петро Толстой повідомив, що російська делегація звернулася до голови ПАРЄ і профільний комітет з регламенту з проханням вивчити заяви представника делегації України Олексія Гончаренка через його провокаційні висловлювання на засіданні асамблеї.


У четвер ПАРЄ обговорювала повноваження російської делегації. В ході обговорення представники української делегації закликали асамблею не ратифікувати повноваження російської делегації, а також ображали президента РФ і органи влади.

“По Гончаренку: ми звернулися із заявою до голови ПАРЄ, протокол виступу цього українського діяча буде переданий в Комісію з регламентом, імунітетів та інституційних питань. Дуже чекаємо конкретних рішень з цього персонажу. У своїх виступах Гончаренко в черговий раз скотився до абсолютно хамських висловлювань і образ – як на адресу членів нашої делегації, президента, так і країни в цілому. Якби хтось із депутатів Держдуми дозволив собі таке, він би вже був викликаний на килим до комісії з питань депутатської етики”, – сказав Толстой журналістам.

Поділитись