Росія не зможе ввести миротворчі сили для припинення конфлікту в Карабасі

Росія не зможе ввести миротворчі сили для припинення конфлікту в Карабасі

Росія не зможе ввести миротворчі сили для припинення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном в Нагірному Карабасі, так як Баку не збирається знижувати військову активність в регіоні.

У розмові зі ЗМІ екс-міністр оборони так званої ДНР Ігор Стрєлков пояснив, якщо Росія відправить миротворців без згоди однієї зі сторін, то це буде «операцією з примусу до миру».

«Поки ні про яку російську миротворчу операцію не може бути мови. У зв’язку з тим, що введення миротворців може бути тільки за згодою з обома воюючими сторонами. Якщо одна з воюючих сторін не згодна на введення миротворців, то це буде операція з примусу до миру. Таку операцію з урахуванням підтримки турків Азербайджану, РФ зараз провести не може, і не зможе», – пояснив він.

За словами колишнього куратора бойовиків на Донбасі, Азербайджан не припинить вогонь, поки не досягне своїх цілей, які були поставлені перед початком загострення конфлікту.

«Поки Азербайджан за прямої підтримки Туреччині не відвоює хоча б більшу частину Нагірного Карабаху, ні на яке примирення з вірменами він не піде. Тим більше, що зараз Вірменія залишилася на самоті. У них немає ні єдиного військового союзника», – зазначив він.

На його думку, тільки Іран може допомогти Вірменії протистояти силам Азербайджану.

Поділитись