Росія не буде відповідати дзеркальними заходами на рішення України щодо санкцій

Росія не буде відповідати дзеркальними заходами на рішення України щодо санкцій

Росія не буде відповідати дзеркальними заходами на рішення України ввести санкції щодо російських установ культури і науки, так як РФ зацікавлена ​​в спілкуванні з найширшим колом вчених.

Про це заявила перший заступник голови комітету Держдуми по культура Олена Драпеко, назвавши рішення України “божевіллям”.

Раніше Україна ввела санкції терміном на три роки щодо установ культури і науки Росії. У списку санкцій перераховані Російське географічне товариство, Державний Ермітаж, Державний музей образотворчих мистецтв імені А. С. Пушкіна, Інститут археології Російської академії наук, Московський державний університет імені М. В. Ломоносова, Тульський державний педагогічний університет імені Л. М. Толстого, Інститут історії матеріальної культури Російської академії наук, Інститут сходознавства Російської академії наук, Історико-археологічний музей-заповідник “Неаполь Скіфський” (Сімферополь), а так ж ряд інших установ науки і культури.

“Я думаю, що це безумство. Тобто Україна відрізає себе абсолютно від культурних зв’язків, які виникали впродовж століть і підживлювали українську культуру перш за все … Російська Федерація, звичайно, не буде відповідати на ці кроки дзеркальними заходами, тому що ми зацікавлені в розширеному колі спілкування з усіма вченими”, – заявила Драпеко.

Депутат підкреслила, що, схваливши цей документ, президент України Володимир Зеленський розписався в своїй абсолютній “не те що некомпетентності, шкідливості якійсь”, і це рішення завдає шкоди насамперед самій Україні.

Поділитись