Росія нанесла авіаудар по Сирії, загинуло 200 осіб

Росія нанесла авіаудар по Сирії, загинуло 200 осіб

ВКС Росії завдали авіаудар по базі підготовки терористів під Пальмірою, знищені два укриття, до 200 бойовиків і близько 500 кг боєприпасів.

Про це повідомив журналістам заступник керівника російського Центру по примиренню ворогуючих сторін в Сирії контр-адмірал Олександр Карпов.

Він розповів, що “на північний схід від Пальміри бойовики створили замасковану базу, на якій велося формування бойових груп для відправки і проведення терактів в різних регіонах країни, а також виготовлення саморобних вибухових пристроїв”.

“Після підтвердження даних по декількох каналах про місцезнаходження об’єктів терористів літаками ВКС Росії були нанесені авіаційні удари, в результаті яких знищено два укриття, до 200 бойовиків, 24 пікапа з крупнокаліберними кулеметами, а також близько 500 кг боєприпасів і компонентів для створення саморобних вибухових пристроїв” , – сказав заступник керівника центру.

Він розповів, що незаконні збройні формування планують теракти і напади на державні установи в великих містах для дестабілізації ситуації в країні напередодні виборів президента Сирії.
ВКС Росії підняті по тривозі в Сирії

“Підготовка терористів ведеться в тренувальних таборах бойовиків на непідконтрольних сирійській владі територіях, в тому числі в зоні Ет-Танф, яку контролюють збройні сили США”, – підкреслює віце-адмірал.

За його словами, за минулу добу обстрілів з боку незаконних збройних формувань, підконтрольних Туреччині, не з’являлися, в ідлібскій зоні деескалації зафіксовано 33 обстріли з боку позицій терористичного угрупування «Джебхат ан-Нусра».

Поділитись