Росія і Білорусь можуть створити єдиний центр ППО

Росія і Білорусь можуть створити єдиний центр ППО

Спільні російсько-білоруські стратегічні навчання “Захід-2 021” продемонстрували і нову техніку, і нові підходи до управління військами.

Також створена єдина система ПРО, яка включає в себе сили і засоби для розвідки, відбиття ударів, засобів повітряного нападу противника, прикриття угруповань військ. Найважливіше, це управління всіма силами і засобами здійснюється з єдиного центру.

Для організації управління силами і засобами ППО і ВКС, а також взаємодії з прикриваються військами використовуються сучасні засоби зв’язку і системи автоматизованого управління. На думку військових експертів, використання АСУ дозволяє в мінімальні терміни впізнавати і розподіляти повітряні цілі. А також в реальному масштабі часу доводити до вогневих засобів команди на їх знищення в автоматизованому режимі.

На навчанні “Захід-2021” питання ведення радіолокаційної розвідки, виявлення і знищення повітряного противника, управління, взаємодії і забезпечення відпрацьовувалися в умовах раддіоподавлення засобів зв’язку і постановки радіоперешкод в різних частотних діапазонах радіолокаційним засобам, додали в Міноборони Росії. Цілком можливо, що, проаналізувавши ефективність спільного управління білорусько-російських ППО і ВКС з єдиного центру, буде прийнято рішення з часом перейти на такий принцип управління і після закінчення навчань.

Паралельно з навчанням “Захід-2021” великі маневри в Арктиці 9 вересня розпочав Північний флот Росії. У них задіяно близько 50 кораблів, 120 літаків і вертольотів, близько 8 тисяч військовослужбовців.

Практичні дії сил Північного флоту пройдуть в акваторіях Баренцева, Карського, Чукотського і Східно-Сибірського морів, моря Лаптєвих, в районі Новосибірських островів, архіпелагу Земля Франца-Йосипа, повідомляла прес-служба Північного флоту.

Поділитись