Росія хоче зірвати зустріч по Донбасу в нормандському форматі

Росія хоче зірвати зустріч по Донбасу в нормандському форматі

Глава Української делегації в ТКГ по Донбасу Леонід Кравчук заявив, що поки не бачить передумов для проведення зустрічі лідерів в “нормандському форматі” у 2021 році.

Про це він заявив в інтерв’ю “ЛІГА”.

“Поки що я не бачу. Поки не бачу тому, що Росія висуває одну і ту ж тему: формально каже” так-так “, і радники зустрічаються, щось говорять. Але фактично зараз Росія говорить” немає потреби зустрічатися в нормандському форматі тому, що не виконані завдання колишньої нормандської зустрічі 9 грудня “. Але Україна основні завдання виконала. Чи не виконує свою частину Росія. Ми не можемо їх змусити Росії. У Парижі цей документ підписав президент Путін. Він його підписав не для України, а для Росії , але не виконує. Вони граються в піжмурки: говорять одне, думають інше, роблять третє.”, – заявив Кравчук.

Раніше Україна і Росія кивали один на одного в світлі виконання Мінських угод, а тепер – в світлі домовленостей нормандського формату. Така собі динаміка у вирішенні конфлікту … Ситуація тупцює на місці. Якби не припинення вогню (що, звичайно, ДУЖЕ важливо, це збережені життя військових і цивільних) – то похвалитися було б нічим.

Поділитись