Росію звинуватили в оплаті вбивств військових США в Афганістані

Росію звинуватили в оплаті вбивств військових США в Афганістані

Американські ЗМІ стверджують, що Росія, на думку розвідки США, пропонувала бойовикам винагороду за вбивства американських військових в Афганістані.


За версією американців, винагороду пропонував «російський підрозділ», який стоїть за «спробами вбивства і іншими таємними операціями в Європі, метою яких було дестабілізувати Захід».

Вони пропонували бойовикам, пов’язаним із терористичною організацією «Талібан», гроші за вбивство військових з «сил коаліції в Афганістані», пише New York Times з посиланням на джерела. Видання повідомляє, що до таких висновків американська розвідка прийшла після допитів терористів і злочинців в Афганістані.

Йдеться про події 2019 року. У 2019 року в Афганістані загинули 20 американських військових. Хто з них, на думку американської сторони, був убитий заради винагороди, невідомо, заявили джерела.

Як стверджує NYT, Білий дім вже кілька місяців розглядає варіанти офіційного «відповіді» Москві. При цьому джерела не пояснили, чому влада США досі зволікає з реакцією на приписувані Росії дії.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що Кремлю невідомо про звинувачення з боку США.

«Якщо хтось їх пред’явить, ми відповімо», – сказав Пєсков.

Нагадаємо також, в кінці лютого Сполучені Штати уклали мир з талібами, пообіцявши зняти санкції з членів цього руху. На початку березня США оголосили про початок виведення військ з Афганістану. Однак уже в кінці травня Трамп заявив, що конкретних термінів виведення військ з Афганістану немає, це станеться «тоді, коли знадобиться».

Поділитись