Російський патруль закидали камінням в Сирії

Російський патруль закидали камінням в Сирії

Мешканці кількох сіл на схід від сирійського міста Кобань закидали учасників спільного російсько-турецького патрулювання камінням і взуттям. Про це повідомляє North press agency.

За даними агентства, у такий спосіб сільські жителі хотіли «висловити невдоволення з приводу проходження патруля в їх селах». За інформацією Reuters, кільком десяткам людей вдалося зупинити два російських бронетранспортера. Деякі з них залізли на машину з емблемою російської військової поліції.

9 жовтня турецька армія за підтримки сирійської опозиції почала наступ на прикордонні курдські області. В Анкарі вважають, що сирійські курди пов’язані з турецькими курдськими організаціями, які в Туреччині визнані терористичними. У ніч на 14 жовтня керівники курдів звернулися за допомогою до сирійського уряду, а посередником на переговорах виступила Росія.

Пізніше президент Росії Володимир Путін і глава Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган домовилися про спільні дії щодо врегулювання ситуації на північному сході Сирії. З полудня 23 жовтня російська військова поліція і сирійські військові з’явилися в районах, що межують із зоною турецької операції в Сирії. Також Росія і Туреччина сторони домовилися про спільне патрулювання прикордонних територій.

Перше спільне патрулювання відбулося 1 листопада, протяжність маршруту склала 110 кілометрів. Друге патрулювання почалося 5 листопада на маршруті в 160 кілометрів. У ньому взяли участь російські броньовані автомобілі «Тигр».

Поділитись