Російські військові вперше провели навчання нового типу

Російські військові вперше провели навчання нового типу

Російські військові вперше провели навчання нового типу (сетецетричні), в яких задіяли самохідні артилерійські установки (САУ) “Мста”.


“Артилеристи вперше відпрацювали застосування самохідного дивізіону САУ “Мтса-С-М2″ в єдиній системі управління вогнем в Брянській області. Розрахунки самохідних гаубиць використовували апаратуру єдиної системи управління тактичної ланки, встановленої для обміну даними і коригуванням вогню в режимі реального часу”, – йдеться в прес-релізі командування Західного військового округу.

Маневри провели артилеристи Ельнинскої мотострілецької дивізії загальновійськової армії. Брали участь близько 500 осіб, задіяли 25 одиниць зброї.

Концепція сетецентричної війни має на увазі, що всі учасники бою об’єднуються в інформаційну мережу, збирають дані розвідки і координують керування військами і зброєю. Прихильники такого підходу вважають критично важливим досягти інформаційної переваги над противником.

У прес-службі ЗВО уточнили, що нова апаратура систем управління тактичної ланки дозволяє передавати інформацію з приладів наведення і управління, за рахунок чого командування дивізії здатне швидше вирішувати завдання. Вогонь гаубиць коректували за допомогою безпілотників і розвідувальних систем.

“Спільно з автоматизованим видаленням стріляної гільзи і системою навігації військовослужбовці змогли досягти скорострільності до десяти пострілів в хвилину”, – йдеться в повідомленні.

Поділитись