Російські пілоти психологічно «добивають» льотчиків США, – генерал Крумм

Російські пілоти психологічно «добивають» льотчиків США, – генерал Крумм

Російські пілоти змінили тактику в ході навчань американських ВПС на Алясці, тепер вони не перевіряють швидкість реагування, а психологічно вимотують американських льотчиків, заявив генерал-лейтенант ВПС США Девід Крумм.

Про це повідомляє тижневик Air & Cosmos.

Крумм підкреслив, що в 2020 році американські ВПС провели рекордну кількість перехоплень російських пілотів в небі над Аляскою. Сплеск активності Росії пов’язаний з ростом її мощі в Арктиці і відновленням близько 50 радянських баз, що дозволяє РФ надовго закріпитися в регіоні і відчувати себе господарем.

«У відповідь ВПС США будуть проводити все більше розвідувальних польотів поблизу чутливих російських військових об’єктів», – пообіцяв Крумм.

Варто відзначити, що на Алясці знаходиться 11-а Повітряна армія США, що входить до складу Тихоокеанських ВПС США, і оснащена винищувачами четвертого покоління F-16 Fighting Falcon і п’ятого покоління F-22 «Raptor».

Заради справедливості треба сказати, що авіація НАТО періодично здійснює підльоти до повітряних кордонів Росії в районі Чорного, Балтійського і Баренцового морів.

Поділитись