В США почали готуватися до можливих бойових дій в Арктиці

В США почали готуватися до можливих бойових дій в Арктиці

За даними видання National Interest в США почали готуватися до можливих бойових дій в Арктиці.

Автор статті Кріс Осборн відзначає, що мова не йде про те, що Вашингтон планує влаштувати бої поруч з білими ведмедями і пінгвінами. Але в Пентагоні висловили занепокоєння тим, що через танення снігів ряд держав і перш за все Росія, можуть отримати в Артіці нові стратегічні можливості. Крім цього Москва нарощує присутність тут спеціальних арктичних військ, тому і військовим США довелося переписувати свою стратегію в цьому регіоні.

Так, Пентагон почав розвивати стратегічний союз з Осло з метою протидії досягненням Москви в регіоні. Тому недавно були проведення спільні навчання американського корпусу морської піхоти з норвезькими військовими.

У матеріалі наголошується, що посилення активності США в Арктиці спровокували саме дії Росії, яка збудувала тут військові бази, а також провела безліч тренувальних операцій. Крім цього Росія володіє великою кількістю криголамів і працює на Північному морському шляху.

Зараз американські ВМС замовили у ВПК нові озброєння, стійкі до суворого клімату. Крім цього почалося посилене вивчення водної товщі Арктики за допомогою дронів.

Поділитись