Російські МіГ-31 перехопили американський безпілотник над Чукотським морем

Російські МіГ-31 перехопили американський безпілотник над Чукотським морем

У кордонів Росії над Чукотським морем три винищувача МіГ-31 перехопили американський безпілотник Global Hawk, йдеться в повідомленні Національного центру управління обороною РФ.


“Одинадцятого серпня російський засобами контролю повітряного простору над нейтральними водами Чукотського моря була виявлена ​​наближається до державного кордону РФ повітряна ціль. Для перехоплення цілі в повітря по черзі були підняті три винищувача Міг-31 зі складу чергових з протиповітряної оборони (ППО) сил Східного військового округу” , – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що екіпажі російських з безпечної відстані “ідентифікували його як безпілотний літальний апарат RQ-4B Global Hawk ВПС США”.

“Після розвороту БПЛА RQ-4B Global Hawk від державного кордону Російської Федерації російські винищувачі повернулися на аеродром базування. Всі польоти російських літаків МіГ-31 проходили строго відповідно до міжнародних правил використання повітряного простору. Порушення державного кордону РФ БПЛА RQ-4B Global Hawk ВВС США не допущено”, – підкреслюється в повідомленні.

Поділитись