Російська економіка може обвалитися через низьку продуктивність праці

Російська економіка може обвалитися через низьку продуктивність праці

У російської економіки слабких сторін більше, ніж сильних.

Про це РБК розповів мільярдер зі списку Forbes, глава інвестиційної компанії Finstar Олег Бойко.

За його словами, слабкими сторонами можна вважати низьку продуктивність праці, а також залучення держави і всіляких учасників, включаючи силовиків, в економічне життя. Також він розповів про ризики для приватної власності, через яке страждає інвестиційна привабливість Росії.

Також Бойко зазначив низьку ефективність великих держкомпаній. Він стверджує, що при наявності зовнішніх конкурентів «приватний бізнес все одно буде більш ефективним, ніж державний».

21 червня стало відомо, що прямі іноземні інвестиції в російську економіку в 2020 році скоротилися на 70 відсотків – до 10 мільярдів доларів, свідчать дані доповіді Конференції ООН з торгівлі та розвитку. У порівнянні з минулим роком країна недорахувалася близько 22 мільярдів доларів. Цей спад, на думку експертів, став результатом пандемії і рекордно низьких цін на нафту, які не встигли повністю відновитися до докризового рівня. Втім, саме на нафтову, а також газову галузі як і раніше припадає значна частка – понад чверть від загального обсягу.

Поділитись