У Росії оцінили вплив західних санкцій на економіку країни

У Росії оцінили вплив західних санкцій на економіку країни

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова оцінила вплив західних санкцій на економіку країни. За її словами, дані про збитки різняться.

Про це вона розповіла в бесіді з RT у вівторок, 4 травня.

«Ескалація взаємного санкційного тиску надає комплексний негативний вплив як на російську, так і на західну економіку. Оцінки обопільного збитку різняться і носять суб’єктивний характер, але обчислюються сотнями мільярдів доларів. У цих умовах ми продовжуємо реагувати на обмеження вивірено і адекватно, керуючись інтересами розвитку національної економіки та вітчизняних економоператоров», – пояснила Захарова.

Захарова нагадала про відповідні економічні заходи з боку Кремля, підкресливши, що в даний час все ще діють обмеження на ввезення окремих видів продовольчої продукції з країн, що оголосили про введення антиросійських санкцій. Також представник МЗС заявила про «зміцнення національної фінансової системи».

«Багато в чому нам вдалося адаптуватися до зовнішніх викликів, повернути ситуацію в свою користь, запустити програми імпортозаміщення та розвитку перспективних і конкурентних галузей вітчизняної економіки», – підкреслила Захарова.

Раніше газета Financial Times з посиланням на експертів повідомила, що російська економіка, щодо якої вже кілька років діють введені країнами Заходу санкції, в даний час знаходиться в більш стабільному стані, ніж будь-коли. Фахівці зробили висновок, що за минулі роки економіці країни вдалося адаптуватися: Росія скоротила держвидатки і витратила трильйони рублів на програми з імпортозаміщення, стимулюючи внутрішнє виробництво.

Поділитись