Російська церква звинуватила Константинопольську церкву через Україну

Російська церква звинуватила Константинопольську церкву через Україну

Нинішній конфлікт з Константинопольською церквою з приводу України в кінцевому рахунку піде на користь світовій православ’ю.

Про це повідомив днями представник Російської православної церкви (РПЦ), відомий проповідник, голова Патріаршої комісії у справах сім’ї протоієрей Димитрій Смирнов в ефірі радіо «Радонеж». Він нагадав, що в 2018 році в Києві створили ПЦУ, яку зараз підтримують глави Елладської та Олександрійської церков. Смирнов заявив, що навіть радий тому, що відбувається, тому що «церква очищається». За словами протоієрея, він не боїться бути звинуваченим в розколі.

Він розповів про раут, на якому був присутній, де митрополит Елладської церкви почав промову зі слів: «Слава Богу, серед нас росіян немає», і далі половина виступу була спрямована проти Росії і Російської церкви.

Представник РПЦ звинуватив в невдячності ієрархів грецьких церков, які демонструють таке ставлення до Росії і Російської православної церкви. На його думку, припинити поминати Константинопольського патріарха слід ще чверть століття тому, коли той всупереч всім канонам створив в Естонії структуру, паралельну “канонічній церкві”.

Поділитись