РФ не буде перетворювати конфлікт на Донбасі в широкомасштабну війну, – Арестович

РФ не буде перетворювати конфлікт на Донбасі в широкомасштабну війну, – Арестович

Речник української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович впевнений, що у Російської Федерації немає раціональних причин перетворювати конфлікт на Донбасі в широкомасштабну війну.

«У Російській Федерації немає рішучої переваги, якщо говорити військовими термінами, над українською армією. В іншому випадку це буде “кривава бійня” для обох сторін, яка не дасть їм шансу вирішити свою військову завдання таким чином, щоб це могло принести їм значні політичні переваги.

І регіональний новий конфлікт якийсь певний я теж не бачу. На фронті захопити який-небудь перехрестя, поклавши бійців, як це було під Дебальцеве – теж дуже сумнівна річ. Тобто раціональних причин у Росії – немає, я їх не бачу», – заявив Арестович в ефірі українського ТБ.

Арестович також заявив. що сумнівається в тому, що Росія буде намагатися атакувати інші регіони України, щоб повторити сценарій з Донбасом.

«Зараз ми живемо в світі, коли інформаційна подія може важити більше, ніж подія на фронті. Мені здається, мир почав рухатися, і ми будемо мати справу з війною всіх проти всіх, в сірих зонах до 2035 року. І Україна як країна, яка знаходиться на переломі геополітичних плит, на зламі епох, не пройде повз цього. Це не перша українсько-російська війна і, на жаль, не остання», – заявив радник української делегації в ТКГ.

«Перед нами стоїть стратегічне завдання: стати настільки сильними, щоб потенційний агресор розумів, що дорого воювати з Україною, щоб військові сценарії не розглядалися, і вони діяли інформаційним, дипломатичним, економічним шляхом, що також небезпечно, але це не військовий конфлікт», – додав він.

Поділитись